Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Új jelszó kérése
Lara -plus size- blogja
2016.10.31 11:15

Fotózás- fotóinkról

Pár napja egy fantasztikus fotózáson elkészült pár csodaszép kép néhány legkedvencebb babydollról és ruháról.

A fotózás felvetett bennem pár gondolatot, és úgy gondoltam, leírom őket. 

A fotózáshoz olyan modellt választottam, aki illik a Crazy Larához, illik a plus size irányvonalhoz.

Bianka telt alkatú, formás, csinos, tele élettel, mosollyal. Nem vékony.

 

 

A legtöbb molett vagy plus size divattal, fehérneművel foglalkozó gyártó még mindig leginkább vékony modelleket választ a fotóihoz. Én ezt nem szeretném. Nem gondolom, hogy látványosabb egy vékony nő, különösen, ha nem a vékony hölgyek részére, hanem a telt hölgyeknek készítünk ruhát vagy fehérneműt. 

 

Ha a modell vékony, azzal azt üzenjük: igen, nagy méretű ruhát készítünk, de nem hiszünk abban, hogy egy valóban telt hölgy testén az jól mutat.

 

És bár a divatvilág szerint a 38-as méret már plus size-nak számít, szerintem meg nem. Még egy 42-es méret is majdnem inkább a vékony kategória, persze sok függ a magasságtól is.

 

Ezzel pedig nincsenek kisegítve azok, akik valóban a telt hölgyek táborába tartoznak. Mert ha egy 48-50-es méretű nő meglátja a vékonyka, 40-es méretű plus size-nak nevezett modellt, kétségbeesve azt gondolja: ha ő plus size, akkor én mi vagyok? Bálna? Ráadásul azt sem látja, hogy rajta hogy állna az adott ruha. 

 

Biankával azt szerettem volna megmutatni, hogy valóban minden nő gyönyörű.

Sokszor látom egy-egy divatfotó alatt az olyan jellegű hozzászólásokat: na igen, de nekem nincs ilyen alakom.

 

 

Valóban nincs. Mert mindenki más. A vékonyak is, a teltek is. 

 

A képeken Bianka azért olyan szép, (mert egyébként is szép) és mert előnyös fehérneműket választottunk számára a fotózáshoz. Nőies, alakot kiemelő, ugyanakkor sejtelmes darabokat is fotóztunk.

 

Soha nem fogjuk vékony lányokon fotózni a termékeinket. 

Ha a modell vékonyabbnak látszik, az a szabás csodája. És még csak nem is photoshop. A képek egy része némi javításon esik át, ami kizárólag olyasmit jelent, mint pl a fények, vagy apróbb hibák helyrehozása.

 

 

Soha -SOHA!-nem fogjuk a modell alakját módosítani, soha nem fogjuk kisebbre venni a combját vagy vékonyabbra a derekát. 

Szeretném, ha azt látnád, hogy igen, gyönyörű ez a lány, és én is lehetek ilyen. 

Igen, ehhez neked is az alkatodhoz  illő babydollt vagy ruhát kell választanod.

De a lehetőség adott. 

 

Nem vagy tökéletes, senki sem az, a modell sem. 

De ha nagyobb a hasad vagy vastagabb a combod, akkor is szexi vagy és vonzó. 

Szóval a nagy lényeg: ha a webáruházban olyan képet látsz, ahol a modell vékony, az annyit jelent, hogy a gyártótól olyan képet kaptunk. 

 

Sok esetben előfordul, például a harisnyáknál, hogy még a plus size méretekkel foglalkozó gyártó is csak egy-egy nagyméretű harisnyáról készült képet küld vagy bocsát rendelkezésre. Harisnya esetében nem egyszerű és nem is célom, hogy minden darabot nagyban is lefotóztassak, ez mennyiségileg nem megoldható. 

 

Amikor felveszek egy érdekesebb darabot, lefotózom magamon, ez nyilván soha nem lesz kifejezetten jó minőségű, de annyit megmutat, hogy a minta valóban nem húzódik, nem módosul, nem torzul el nagyobb méretben sem. 

 

Viszont a saját termékeinkről, babydollról, köntösről, ruhákról készült képek minden esetben telt alkatú modellen lesznek lefotózva.

 

A divatvilág szerint a 38-as méret már plus size. Szerintem meg nem. Szerintem a plus size címkéhez nem elég az, ha épphogy nem zörög a csont. Ehhez kellemesen telt, nőies formák kellenek.

EZT akarom megmutatni. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Webáruház készítés